www.oorsuizen.net
    sinds 2009
en in 2018 nog
steeds actueel

oorsuizen | tinnitus | infuustherapie | informatie | ervaringen | begeleiding

           infuusbehandeling bij oorsuizen/tinnitus in Duitsland

oorsuizen | tinnitus | infuustherapie | informatie | ervaringen | begeleiding


Geluidsbelasting vermijden

Breng ook eens een bezoekje aan de Web store waar goede gehoorbescherming van het kwaliteitsmerk Alpine gemakkelijk online besteld kan worden. Wist u dat iedere geluidsbron vanaf 80 dB al gehoorbeschadiging en ook tinnitus kan veroorzaken? Deze grens wordt al snel bereikt. Een gemiddeld kantoor heeft al een geluidsbelasting van 70 dB. En bijvoorbeeld het windgeruis onder een motorhelm ligt bij een snelheid van 80 km/h al op 90 dB (bron: KLPD) !


Niet alleen de oudere generatie kan te maken krijgen met oorsuizen,  maar ook de jongeren staan tegenwoordig bloot aan dat risico door harde muziek tijdens feesten, concerten, festivals en niet te vergeten MP3 speler of IPod. Draag daarom tijdens evenementen met harde muziek ook altijd goede gehoorbescherming of laat dat desnoods aanmeten (otoplastieken) als je er vaak heengaat. Veel jongeren beschouwen een piep in het oor als normaal na het uitgaan want men gaat ervan uit dat dit na verloop van korte tijd wel weer weggaat. Als ze geluk hebben gaat dit weg. Maar beschouw dit als een waarschuwing: draag de volgende keer dan goede gehoorbescherming. Want het kan blijvend zijn! Voor wat betreft de MP3 speler of IPod - voor de hand liggend- zet deze niet te hard.


Hard geluid is de bekendste oorzaak van oorsuizen.

Bookmark and Share

Slaapproblemen

Luid oorsuizen is niet alleen overdag hinderlijk, maar kan ook leiden tot slaapproblemen; zowel het niet kunnen inslapen als 's nachts vaak wakker worden komt vaak voor. Naast regelmatig bewegen, een ommetje maken voor het slapen gaan kunt u melatonine proberen. In tegenstelling tot pharmaceutische slaapmiddelen, is melatonine een lichaamseigen stof die ook door de hersenen wordt aangemaakt. Twee tabletjes van 1 mg. kunnen al helpen.


Deze tabletjes moeten door de arts worden voorgeschreven. Er zijn twee soorten: gewone tabletten -let er daarbij op dat de arts gewoon het Apothekers merk voorschrijft- en zogenaamde retard-tabletten die de werkzame stof geleidelijk afgeeft. De laatste is Circadin; deze retard-tabletten zijn 2 x zo duur maar kunnen beter werken. De prijs is van belang want sinds 1 januari 2009 worden er geen slaapmiddelen meer door de ziektekostenverzekeraar vergoed en moet u het uit eigen portemonnee betalen.


U kunt ook melatonine bestellen bij Dokteronline.com  maar hier kunt u beter wat meer bestellen in verband met verzend- en handlingskosten evenals consultkosten van een aangesloten arts want zoals reeds genoemd is melatonine in een grotere dosis receptplichtig.

Er zijn ook bij de drogist vrij verkrijgbare melatonine tabletjes of middelen verkrijgbaar met melatonine erin maar deze bevatten slechts 0,1 of 0,2 mg. en de ervaring is dat dit helemaal niet helpt vanwege de zeer lichte dosis.

Welcome

Featured Products

Newest Members

Send to a friend

Post & Promote (digg, etc.)

Recent Photos