oorsuizen.webs.com

    sinds 2009
en in 2018 nog
steeds actueel

oorsuizen | tinnitus | infuustherapie | informatie | ervaringen | begeleiding

           infuusbehandeling bij oorsuizen/tinnitus in Duitsland
Ervaringen Edwin Bisschop

Op de pagina About us op de nieuwe site www.oorsuizen.net staat het uitgebreide relaas van Edwin Bisschop.

Inmiddels zijn er ook meer ervaringen van tinnitus patiënten toegevoegd aan deze pagina. Hartelijk dank daarvoor! De behandeling helpt natuurlijk niet bij iedereen maar onderstaande positieve ervaringen laten zien dat er wel iets te verwachten valt van een behandeling in Duitsland en laten zien hoe het ook kan. Veel mensen geven goede ervaringen niet door; men gaat door met het leven en wil het liefst er niet aan herinnerd worden. Negatieve berichten echter, prevaleren op een of andere manier altijd op fora. Voor dit soort berichten verwijs ik naar het NVVS tinnitus forum. Als u een beslissing maakt, doe het altijd zelf en leun hierbij niet op anderen.

Gehoortest

Aan het begin op de eerste dag worden er diverse testen gedaan, onder andere een gehoortest. Deze geeft de gehoordrempel aan op verschillende frequenties, van laag naar hoog. Meestal van 125 Hz tot 8 Khz. Na afloop van de behandeling op de laatste dag wordt er nogmaals een test afgenomen. Als de behandeling enig effect heeft gehad is de gehoordrempel verbeterd. Als de grafiek van de gehoortest na afloop van de kuur een verbetering laat zien (lijn van de 2e test na afloop ligt boven de lijn van de 1e test), dan zou een vermindering van tinnitus klachten het geval moeten zijn want dan kun je de zachte toontjes van de test sneller horen doordat de tinnitus zachter is geworden. Een verbeterde gehoortest betekent dat het gehoor betere input krijgt en de hersenen minder fantoomgeluiden hoeven aan te maken.

Tegelijkertijd moeten echter ook eventuele andere oorzaken worden behandeld. Bijvoorbeeld nek- en schouderklachten kunnen ook een ruis veroorzaken. Verkrampte spieren in nek en schouder kunnen leiden tot micro doorbloedingsstoringen in het achterste deel van het hoofd wat ook weer tot tinnitus klachten kan leiden. Door middel van fysiotherapie moet dit behandeld worden totdat de klachten zijn opgelost.

Ook CMD (cranio mandibulaire dysfunctie) kan leiden tot tinnitus, meestal een ruis. Eventueel kan een opbeetplaat aangemeten worden (altijd op de onderkaak!) in combinatie met kaakfysiotherapie. 

In veel gevallen is er een combinatie van oorzaken; als de tinnitus getriggerd wordt dan gaan alle mogelijke bronnen meespelen en deze zullen opgelost moeten worden. En dit zijn in de regel geen quick fixes!

Ervaringen Hans uit Zwolle

Ervaring infuustherapie Duitsland

In het verleden heb ik altijd al in mindere mate last gehad van tinnitus. Helaas heb ik tijdens een vliegreis van ongeveer 4 uur meer last gekregen van mijn tinnitus. Na de vliegreis had  ik ook hinder van de tinnitus tijdens tv kijken, computeren etc. Aangezien ik al eens eerder bij de huisarts was geweest wegens mijn tinnitus klachten wist ik dat er in Nederland niets aan tinnitus klachten werd gedaan. Mijn huisarts zei toen letterlijk dat ik er mee moest leren leven…

Via het NVVS forum kwam ik op de site van Edwin terecht. Dit was na ongeveer 5 dagen. Ik las op de site dat er in Duitsland een infuustherapie geprobeerd kon worden. Aangezien ik veel hinder ondervond van mijn tinnitus klachten heb ik contact gezocht met Edwin. Een dag later zat ik ’s avonds al bij de KNO arts in Leer aangezien de klachten zo snel mogelijk aangepakt moeten worden.

De arts heeft mij onderzocht en er werd een gehoortest gedaan door de assistentes. De arts vertelde mij dat ik in aanmerking kwam voor de infuustherapie maar dat hij geen enkele garantie kon geven over het resultaat. Het enige wat hij zei is dat de ervaringen goed waren.

Ik heb toen besloten om de infuustherapie te gaan volgen. Ik kreeg een recept mee voor de medicijnen. Ik kreeg eerst voor 5 dagen, 5 maal 100mg Trental en 5 maal 50mg prednison. De volgende dag heb ik de medicijnen opgehaald bij de apotheek en ben ik naar de kliniek gegaan van de KNO arts. Hier kreeg ik mijn eerste infuus. De volgende morgen toen ik wakker werd bemerkte ik gelijk al een kleine verbetering van mijn tinnitus. De daaropvolgende dagen ben ik elke dag naar Leer gereden voor mijn dagelijkse infuus. Ik kreeg wel een beetje een vol gevoel in de maag/darm streek. Dit heb ik verteld aan de kno arts waarna hij mij Omeprazol heeft voorgeschreven. Nadat ik deze medicijnen heb gekregen had ik geen last meer van een vol gevoel. Ik ben ook nog een dag naar het ziekenhuis in Leer geweest omdat de kliniek in het weekend gesloten is. Mijn tinnitus klachten waren ondertussen verbeterd! Na 5 dagen heb ik een vervolg recept gekregen van 3 maal 25 prednison en 5 maal 100 mgTrental. Helaas bemerkte ik wel dat langzamerhand mijn tinnitus weer wat aan het terugkomen was.

Nu anderhalve week mijn na mijn behandelingen heb ik nog steeds tinnitus maar wel in mindere mate dan toen ik het had gekregen na mijn vliegreis. Ik ben tevreden met het behaalde resultaat en ik hoop natuurlijk dat dit zo blijft.

Bookmark and Share

Tips:

Boek een zitplaats zover mogelijk voorin het vliegtuig en dus zover mogelijk van de motoren af. Hier is het geluidsniveau het laagst. Daarom is de business class ook altijd voorin het vliegtuig.

Draag gehoorbescherming in het vliegtuig. Bijvoorbeeld de

Alpine FlyFit.

Relaxed Vliegen met de Alpine FlyFit - klik voor meer info en bestellen

€ 10,95

Bij gebruik tijdens vliegreizen worden monotone, moemakende achtergrondgeluiden gedempt en het filter zorgt ook voor een betere drukregulering tijdens stijgen en landen.

Ervaringen Sylvia uit Vlaardingen

Begin juli kreeg ik van de ene op de andere dag een piep in mijn oor. Bij de huisarts begreep ik al snel dat dit onder de noemer tinnitus valt en dat dit blijvend kan zijn. Dat was wel even schrikken maar ik wilde geen genoegen nemen met "dit kan blijvend zijn" en ben zelf op zoek gegaan naar een oplossing. Na een hoop gezoek kwam ik terecht op de site van Edwin en besloot om deze gok te wagen.

Ik had al enige malen op het tinnitus forum van de NVVS gezeten en dat stemde mij niet vrolijk!! Vandaar dat ik de behandeling in Duitsland de moeite waard vond! Edwin heeft ons prima begeleid omdat ons Duits zeer slecht is. De arts in Duitsland was zeer vriendelijk en nam mijn klacht direct serieus, iets wat in Nederland niet aan de orde was. Ik kon direct mijn eerste infuus behandeling ondergaan. Omdat ik bij mijn zus in Nijmegen wilde verblijven heb ik de behandeling in Goch voort gezet, iets wat geen probleem is omdat je de medicijnen gewoon bij je hebt. Mijn ervaring is dat het goed geholpen heeft, ik heb geen spijt van mijn beslissing gehad.

Ik heb ook het volledige bedrag tot de laatste euro vergoed gekregen, dat gaf totaal geen problemen bij de ziektekostenverzekering. Wat ik wel mee kreeg van de arts in Duitsland zijn medicijnen om de bloedsomloop te stimuleren (Gingko). Al met al gaat het gelukkig weer goed met me. De piep is nagenoeg verdwenen.

Bookmark and Share

Ervaringen Eelke uit Sneek

Sinds 2005 heb ik chronische tinnitus in mijn linkeroor , er was wel mee om te gaan maar het was soms wel lastig. Slapen en dergelijke ging altijd wel goed en op mijn werk had ik er eigenlijk geen last van i.v.m. de afleiding door de werkzaamheden. In maart 2009 kreeg ik na bezoek aan een chiropractor ook last van tinnitus in mijn rechteroor, toen kreeg ik het wel zwaarder.

Gelukkig zakte dat na een maand weer af , tot ik in juli een ongevalletje thuis had waar een zeer luide knal uit voorkwam. Meteen werd de tinnitus in mijn linker oor luider later ook weer in mijn rechter oor, ik dacht meteen dit is foute boel. Na een week vakantie waarin ik de hoop had dat het zou afzwakken ,werd het thuis weer harder.

Ik had eerder al eens gelezen over de infuustherapie in Duitsland , en ik heb toen contact gezocht met Edwin. Na een paar keer contact gehad te hebben met Edwin ben ik naar Leer afgereisd , ik zou Edwin daar ontmoeten. Hij had al in het Duits een brief voor HNO arts gemaakt en deed daar verder het woord voor me.

Ik heb toen de infuustherapie gekregen en na het 3e infuus kon ik al verschil bemerken, het werd rustiger in mijn hoofd. Dit was voor de HNO arts reden om met mij verder te gaan ondanks dat ik vrij laat daar geweest ben door mijn aarzelingen.

Na de therapie nam het wel weer toe , maar beter dan dat het was ,ik ben er tevreden mee zo. Het is echt een aanrader vooral voor iemand die het nog maar kort heeft , je moet echt het proberen.

Mijn dank aan Edwin die mij bijgestaan en uitleg van zaken gegeven heeft aldaar.

Bookmark and Share

Tip:

Draag altijd goede gehoorbescherming tijdens het klussen thuis. Bijvoorbeeld de

Alpine WorkSafe.

Relaxed werken met de Alpine WorkSafe

€ 10,95

 

 

Ervaringen Hannah uit Amsterdam

Ik heb sinds enkele maanden last van Tinnitus en het was ook erger aan het worden. In Nederland deed men er niets aan. Ik ben eind oktober naar Duitsland geweest voor de infuustherapie. In eerste instantie werden mijn klachten erger na de behandeling en heb het daarom bij 5 infusen gelaten, maar dat is nu na een paar weken toch weggegaan. Ik heb al een tijd heel weinig last meer van mijn Tinnitus. Links is helemaal over en rechts is het nog een beetje,maar niet storend. Ik kan ook weer prima slapen. Ik ben dus erg opgelucht en blij dat het zoveel beter gaat.

Dat wilde ik even zeggen.

Hartelijke groeten van Hannah

Bookmark and Share

Ervaringen Hendrik uit Utrecht

Iets meer dan twee weken geleden kreeg ik last van oorsuizen. Dit was veroorzaakt doordat ik geen gehoorbescherming droeg bij het klussen. Ik had erg veel last van harde hoge geluiden, die kon ik nauwelijks verdragen. Toen het na twee dagen nog niet over was begon ik me toch wel zorgen te maken en erover te lezen op internet. Ik stuitte o.a. op deze site. Na een bezoek aan de huisarts, van wie ik overigens wel een verwijzing naar de KNO arts kreeg, heb ik besloten naar Leer te gaan.
 
Ik kon vrij snel terecht, 5 dagen nadat het was gebeurd. Gelukkig was het oorsuizen toen al veel minder geworden. Na de gehoortest en aanvullende onderzoeken bleek dat ik erg veel geluk heb gehad. De conclusie van de KNO-arts was dat het waarschijnlijk helemaal over zou gaan. Ik heb nog wel een kuur in de vorm van tabletten gekregen. Hier ben ik nog mee bezig, maar het is nu praktisch over.
 
Ik heb het consult bij de KNO-arts, ook dankzij de begeleiding van Edwin, als prettig ervaren. De arts kwam zeer kundig op mij over. Maar  het is natuurlijk nog beter om zuinig op je gehoor te zijn!

Bookmark and Share

Tip:

Draag altijd goede gehoorbescherming tijdens het klussen thuis. Voorkomt ook het binnendringen van bijvoorbeeld splinters in het oor. Verkrijgbaar in de webshop:

Alpine WorkSafe.

Relaxed werken met de Alpine WorkSafe

€ 10,95

 

Ervaringen Frank uit Noorden

Al jaren heb ik een heel lichte vorm van oorsuizen, in mijn rechter oor. Is alleen hoorbaar bij volledige stilte en niet storend.
In juni heb ik een motortocht in Schotland gemaakt en hoewel ik gehoorbeschermers en een goede helm heb gebruikt, had ik bij terugkomst een duidelijke piep in beide oren.
De eerste dagen ging ik er van uit dat dat wel over zou gaan, maar de piep werd eerder sterker dan zwakker. Op den duur erg irritant en om radeloos en rusteloos van te worden!
De huisarts gaf mij neusdruppels mee en raadde aan af te wachten.
Ik ben via deze website met Edwin in contact gekomen die binnen enkele dagen een afspraak kon maken bij een KNO-arts in Leer, net over de grens.
Gelukkig was intussen de piep bij mij op natuurlijke weg al wat verminderd en nu niet meer op erg storende sterkte, hoewel nog wel duidelijk aanwezig. Mentaal gaat het dan weer veel beter hierdoor.

Het bezoek ging prima, er werden allerlei tests gedaan en de arts kon mij direct de diagnose geven. Op zich bleek het gehoor goed, maar rechts is een deel van de haarcellen niet meer actief in het hogetonen bereik. Hierdoor krijgt de zenuw geen signalen meer door en kan in een soort rondzing fase komen. Je hoort dan fantoomgeluid dat er niet is. De haarcellen hebben echter een groot zelfherstellend vermogen. Deels was dat al bij mij ingetreden, omdat de storende piep gelukkig al was afgenomen.
Besloten werd te beginnen met de infuustherapie, met de verwachting dat het weer op het oude niveau terug kan keren.
Uiteindelijk heb ik een serie van 5 en twee weken later, nogmaals 10 infusen gehad. Het begin van de eerste serie infusen was ongeveer 2 weken na de motortocht.

De infusen (duren ongeveer 2 uur) zijn gemakkelijk te ondergaan. De arts heeft mij zelf al direct op de 1e dag het 1e infuus gegeven, in de praktijk. Zijn ze helemaal op ingericht. Alles gaat daar op dit gebied veel klantvriendelijker, sneller en eenvoudiger dan in NL.

Gedurende de dagen van de infusen trad er bij mij niet echt een duidelijke verbetering op, soms zelfs een kleine verergering; daarna werd het thuis wel duidelijk beter. Na de infusen daar heb ik nog voor 4 weken medicijnen meegekregen (een afgezwakte vorm van de infusen).
Naast het eventuele herstel is er ook een belangrijke psychologische factor. In plaats van steeds "op zoek" te gaan naar het oorsuizen of me er schrap tegen te zetten, stel ik mij er op in dat het er niet is, tenzij het opvalt. Hierdoor raak ik het overdag vaak langere tijd "kwijt".
Rust en ontspanning en afleiding blijkt een belangrijk deel van de behandeling te zijn; dat is thuis beter te doen dan in een hotel in Duitsland.
Onbewust ben je toch steeds met je oren bezig tijdens de dagen dat je de behandeling ondergaat en thuis is dan meer afleiding.

Diegenen die de infuusbehandeling ondergaan en geen directe verbetering merken, kunnen er dus later wel profijt van hebben.

Hoewel het bij mij per dag sterk kan verschillen, is het in het algemeen nu duidelijk beter dan voor het bezoek aan Duitsland.

Ik kan dit dus iedereen aanraden. Men neemt je daar serieus, alles gaat in een prettige, ontspannen sfeer en de begeleiding van Edwin is prima.

Bookmark and Share

Ervaringen Wim uit Eindhoven

Ik heb na een concert bezoek een acute tinnitus opgelopen. Achteraf gezien heb ik samen met de groep waarmee ik was gewoon te dicht bij de luidsprekers gestaan die veel te hard stonden. Normaal heb ik gehoorbescherming bij me maar deze keer niet. Jammer, jammer. De dag na het concert had ik nog steeds een piep in mijn oren en dacht dat dit wel weg zou trekken. Voor mijn werk moest ik echter een paar dagen later voor anderhalve week naar het verre oosten en was niet in staat om naar een dokter te gaan toen de piep na 3-4 dagen nog niet weg was. Ik ben toen nog tijdens mijn reis op internet gaan zoeken, kwam op deze website terecht en wist dat in Duitsland een mogelijke behandeling bestaat.

Meteen na terugkomst van mijn reis ben ik toch eerst na mijn eigen huisarts geweest. Hij informeerde mij dat er eigenlijk geen behandeling mogelijk is en ik ermee moet leren leven. Toen ik hem informeerde over een behandeling in Duitsland was hij sceptisch maar schreef wel een “stootkuur”  Prednison van 5 dagen voor. Dit deed echter niets.  Ik heb toen een week later meteen contact opgenomen met een KNO-arts in Duitsland. Dit was dus 3 weken na het concert. Ik woon in Eindhoven en heb via internet een KNO-arts dicht bij de grens bij Venlo opgezocht.

Wat een verademing t.o.v. Nederland. Ik kon nog dezelfde ochtend terecht. Wachttijden, die bestaan kennelijk niet in Duitsland. De arts, zeer vriendelijk en correct, informeerde mij dat ik binnen 3-5 dagen had moeten komen voor het beste resultaat van een behandeling. Hij informeerde dat er nu na drie weken zeker verbetering mogelijk was en 50-60% kans op bijna volledige genezing. Als ik meteen was gekomen zou het resultaat veel beter kunnen zijn. Belangrijk is dus om geen tijd te verliezen, verlies dus geen tijd in Nederland hier doet men niets, ga zo snel mogelijk (direct) naar Duitsland, liefst binnen 3-5 dagen.

De arts is direct met een infuus behandeling begonnen, ik heb dit 5 keer gehad. Het betekent wel 5 dagen naar Duitsland reizen. Voor mij viel het mee met een uurtje rijden en het infuus duurt ongeveer een uur (afhankelijk van de hoeveelheid infuusvloeistof). Aanvullend kreeg is nog Prednison pillen en homeopathische bloedomloop verbeteraars (Ginkobil). Na twee weken hebben we de behandeling afgerond.

Het resultaat is zeker een verbetering, ik schat 30-40% minder gepiep. Voor mij is hier prima mee te leven. Normaal valt het bijna niet op alleen als het stil is hoor ik het. Volgens de arts kan het in de komende maanden nog wat minder worden.

De kosten: De arts schat de totale behandeling op ca. 500 Euro. Ik moet de rekening nog krijgen. Verrassend zijn ook de lage kosten van de medicijnen in Duitsland. De pillen moest ik bij de apotheek in Duitsland halen, bij de arts om de hoek, en contant afrekenen. Kosten Euro 21,- voor een Prednison kuur en de homeopathische pillen. Wat ik van mijn verzekering terug krijg weet ik nog niet. Ik ben bang niets maar het is het me zeker waard geweest.

Ik hoop dat wie dit leest iets aan mijn ervaring heeft.

Met vriendelijk groet,

Wim

Bookmark and Share

Tip:

Draag altijd goede gehoorbescherming tijdens een concert. De Alpine Party Plug is altijd makkelijk mee te nemen in de handige sleeve-verpakking. Verkrijgbaar in de webshop:

Alpine PartyPlug.

Relaxed uitgaan met de Alpine PartyPlug

€ 10,95

Ervaringen Mark uit Utrecht

Eind januari 2011 kreeg ik van de een op de ander dag last van een piep in mijn linker oor. De toon was heel hoog en behoorlijk luid. Ik heb er een paar nachten niet van kunnen slapen. De huisarts gaf meteen aan dat er geen remedie tegen is en dat het ook nog vanzelf weer weg zou kunnen gaan. Ik kreeg een spray mee die mijn slijmvliezen verdunt zodat de buis van Eustachius beter kan functioneren. De weken daarna waren heel wisselend. Soms een dag weinig tot geen last en soms dagen achter elkaar de luide en hoge pieptoon.
 
Inmiddels was ik op zoek gegaan naar info en kwam zo op oorsuizen.net. Na 3 weken de knoop doorgehakt en via Edwin een afspraak gemaakt bij Dr Wallesch in Duitsland.
 
Ik kreeg na een onderzoek en een gesprek meteen het advies een infuuskuur te nemen. Dat heb ik gedaan. Ik heb mij ziek gemeld en ben 10 dagen lang dagelijks naar Duitsland gereden voor het infuus. Na een dag of 5 werd de pieptoon zachter en raakte meer op de achtergrond. Na de kuur heb ik nog 14 dagen dezelfde medicijnen in de vorm van pillen geslikt.
 
Het is nu 2 maanden geleden dat ik de kuur heb afgerond en ik ben erg blij dat ik de stap genomen heb. De pieptoon is niet meer terug gekomen. Alleen hoor ik af en toe nog een zacht suizen. Dat is echter goed te negeren. Zoals het nu is kan ik er goed mee leven.
 
Mark te Utrecht
Bookmark and Share

Ervaringen René uit Zaandam

Toen ik voor het eerst een piepje in mijn oor opmerkte, wist ik nauwelijks wat het was. Ja, dat het mij enorm stoorde wist ik snel genoeg. Vooral 's nachts, zoals we allemaal weten, als het je uit je slaap houdt. Je gaat dan op het web zoeken en dan komt de grootste schrik. Vergeleken met wat sommige mensen ervaren, geloof ik dat mijn piepje nog redelijk mild was, maar als je leest dat het gehoorbeschadiging betreft en er niets aan te doen is, dan schrik je je wezenloos.

Mijn ervaring met een Nederlandse KNO arts -na 4 weken wachten voor alleen een consult- was inderdaad: "Niets aan te doen, leert u er maar mee leven". Letterlijk werd mij dat zo gezegd en ik was binnen vijf minuten weer buiten. Het leek trouwens wel of deze KNO arts de tinnitus gebruikte als uitvlucht om naar enkele van mijn andere klachten ook gelijk maar niet meer te kijken. Heel deprimerend allemaal.

Inmiddels waren er vijf weken van angst dat het nooit meer weg zou gaan, voorbijgegaan toen ik op de site www.oorsuizen.net van Edwin Bisschop terecht kwam. Ik besloot mij aan te melden om een Duitse HNO-Arzt te raadplegen en zo kwam ik bij dokter Wallesch in Rhauderfehn terecht. Het verschil met mijn Nederlandse ervaring kan bijna niet groter. Gelijk werden er verscheidene testen uitgevoerd: een gehoortest, een druktest en een BERA-test.

Ik heb geen geschiedenis van blootstelling aan hard geluid maar na de testen bleek de infuusbehandeling ook voor mij van toepassing. Mijn klachten zouden goed te behandelen zijn. Dat was al gelijk een ander geluid dan ik in Nederland ten gehore had gekregen. Nog dezelfde middag werd het eerste infuus met prednisolon en pentoxifylline aangelegd en ook voerde dokter Wallesch acupunctuur uit. Het is opmerkelijk dat een reguliere KNO arts in Duitsland hier ook voor open staat.

Edwin was de gehele eerste dag aanwezig. Zo'n gang naar een Duitse arts is voor mij als slecht Duits sprekende randstedeling een hele stap en ik ben blij dat Edwin erbij was. Hij spreekt uitstekend Duits en kent de mensen daar goed.

Na vijf behandelingen werd de piep al minder. Dat was volgens dokter Wallesch best al snel. Hij kon via acupunctuur ook duidelijk bemerken dat mijn nek geblokkeerd was.Ook dat kan invloed hebben op het oorsuizen. Ik ben daarop ook naar een goede chirotherapeut in Leer gegaan die de boel heeft losgemaakt. Nou, dat luchtte ook behoorlijk op. Een chirotherapeut is niet hetzelfde als een chiropractor; er wordt namelijk niet "gekraakt".

Het feit dat een KNO arts ook acupunctuur gebruikt vind ik enorm in het voordeel van de arts spreken. In Duitsland wordt tenminste moeite gedaan alles te proberen. Terwijl in Nederland de infuusbehandeling bij tinnitus niet eens gedaan wordt omdat daar 'niet genoeg wetenschappelijke onderbouwing' voor zou zijn. 

Hoe dan ook, acupunctuur, infuus of chirotherapeut, mijn tinnitus is nu al verminderd van een fluit/pieptoon in een zacht ruisje en op het moment van schrijven is er nog een infuus te gaan. Misschien zal niet voor iedereen deze behandeling even effectief zijn, maar laat je absoluut niet door een Nederlandse KNO arts met een kluitje in het riet sturen met de mededeling dat er niets aan te doen is. Het is niet altijd een gehoorbeschadiging en in voorkomende gevallen is er wel wat aan te doen.

Probeer in ieder geval alles uit en probeer zeker de behandeling in Duitsland. De mensen daar zijn behulpzaam en aardig, al staan de Duitsers niet bekend om hun talenknobbel.

De bemiddeling en begeleiding van Edwin is geweldig. Zonder de site www.oorsuizen .net en zijn bemiddeling was ik nooit in Duitsland terecht gekomen en het is het zeker waard geweest. Edwin, heel veel dank!

Met vriendelijke groet,

René uit Zaandam.

Bookmark and Share

Ervaringen Erwin uit Amsterdam

Op zaterdagavond 11 februari heb ik een club in Amsterdam bezocht, zoals altijd staat de muziek in clubs erg hard en zo ook deze avond. Na het uitgaan heb ik, zoals de meeste mensen, last van een piep maar deze is normaalgesproken de volgende ochtend weer verdwenen. Na deze avond had ik er echter na drie dagen nog steeds last van, met name in mijn rechteroor. Voor de zekerheid toch maar even contact gezocht met een KNO-arts, de betreffende arts gaf tinnitus mee als verklaring en liet weten dat hier vrijwel niks tegen te doen valt. De piep kon nog afzwakken, weggaan of in het slechtste geval permanent zijn.

Voor mij natuurlijk geen goed nieuws en vooral onbegrijpelijk dat er niks tegen te doen valt. Daarom op internet gekeken en erachter gekomen dat er in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland een infuusbehandeling toegepast wordt. Via deze website in contact gekomen met Edwin Bisschop en na enige overweging besloten om op maandag 20 februari op consult te gaan bij Dr. Wallesch in het Medical Center Rhauderfehn. Edwin Bisschop is die dag meegegaan om een en ander te vertalen aangezien mijn Duits niet zo goed is. Na de onderzoeken (gehoor, druk en BERA) kwam Dr. Wallesch tot de conclusie dat een infuusbehandeling nog niet noodzakelijk was, dit in verband met goede resultaten van de onderzoeken. Wel heb ik voor twee weken Prednisolon en Pentohexal meegekregen, dit zijn dezelfde medicijnen als die bij een infuusbehandeling toegediend worden maar dan in tabletvorm.

Mocht de piep na twee weken niet verminderd of weg zijn dan kon ik alsnog starten met de infuusbehandeling. Gelukkig was de piep na twee weken flink afgezwakt, maar nog steeds aanwezig. Daarom heb ik op maandag 5 maart contact gezocht met Dr. Wallesch en besloten om alsnog te starten met de infuusbehandeling. Op donderdag 15 maart heb ik het tiende infuus gehad (het weekend in een ziekenhuis in Leer) en ik moet zeggen dat de piep bijna helemaal weg is. Ik ben daarom ontzettend blij dat ik toch gestart ben met de infuusbehandeling en ik ben erg te spreken over de ervaring(en) die ik in Duitsland heb opgedaan met de medische zorg.
Mocht je interesse hebben in een nadere toelichting, dan kun je mijn telefoonnummer opvragen bij Edwin Bisschop.

Tot zover en met vriendelijke groet,
Erwin uit Amsterdam

Bookmark and Share

Ervaringen Marianne uit Almere

Ik heb in 1998 problemen met mijn oren gekregen, wat Menière bleek te zijn. Menière wordt voor een groot deel veroorzaakt door stress. Er zijn echter ook een diverse andere factoren die deze ziekte beïnvloeden, zoals bijvoorbeeld lawaai en sterke weerwisselingen.
 
Aangezien ik in die tijd nog in Wuppertal, Duitsland woonde, ben ik onder behandeling gekomen: je gaat 's morgens naar zijn praktijk, krijgt een infuus van ongeveer een half uur en gaat weer naar huis. Deze behandeling duurt 10 dagen (óók tijdens de weekenden en feestdagen). Het is de bedoeling dat je dan niet gaat werken en je thuis heel rustig gedraagt.
Soms is de aanval zo zwaar en heb je zoveel gehoorverlies en duizeligheid, dat er nog 5 infusen gegeven moeten worden.
 
Ik heb bij deze infuustherapie altijd veel baat gehad en heb dit nog. Na deze infusen zijn mijn duizeligheidsaanvallen verminderd of weg én mijn opgelopen gehoorvermindering is nog altijd sterk verbeterd.  
 
In 2006 ben ik teruggekomen naar Nederland, waar mijn behandeling alleen het nemen uit Betahistine tabletten bestaat, hetgeen voor mij niet voldoende is.
Ik ben nog steeds onder controle bij de arts, die mij er steeds weer met infusen bovenop helpt als mijn testwaarden weer erg slecht zijn. De gehoortesten zijn in Duitsland over het algemeen veel uitgebreider dan in Nederland. Niets meer van water in het oor laten lopen: er wordt onderzoek gedaan via de computer, waarbij de patiënt een donkere bril op heeft en waarbij de oogbewegingen worden gemeten. Tijdens het onderzoek wordt deels koude en warmere lucht in het oor geblazen, waarmee diverse waarden worden gemeten. Ook worden er nog andere test gedaan om de totale toestand van het horen en evenwichtsorgaan te testen.
 
Het nadeel is dat deze therapie door veel verzekeringen niet of maar gedeeltelijk wordt vergoed. Ondanks de negatieve financiële kant blijf ik voor mijn controles en behandelingen naar Duitsland gaan.
 
Het is heel jammer dat hier in Nederland gezegd wordt dat er geen overtuigend bewijs is dat deze therapie helpt (te weinig klinische studies mee gedaan). Enerzijds zouden er niet zoveel patiënten dagelijks naar een KNO arts gaan voor een infuusbehandeling als men er geen baat bij heeft (niet alleen in Duitsland maar ook in diverse andere Europese landen waar dezelfde methode wordt gebruikt). De praktijk zit heel erg vol omdat er diverse patiënten uit de wijde omgeving komen. Anderzijds gaan de KNO arts en zijn assistente toch ook niet in het weekend en op feestdagen werken met deze therapie geen resultaat bereikt wordt.
 
Je moet met veel beperkingen leren leven:
- je kunt niet tegen lawaai dus moet situaties vermijden waar veel lawaai is en/of veel mensen zijn (feestjes, concerten, theater, etc.),
- je verstaat de mensen vaak niet in een groter gezelschap,
- je hoofd zit "overvol" en je bent doodmoe na een dag werken door al het gepraat en geroezemoes om je heen,
- je hebt vaak te maken met het onbegrip van andere mensen,
- er voor zorgen dat je op tijd en genoeg (meer dan normaal) rust neemt.
Daarom is het voor mij onbegrijpelijk dat er, ondanks de toename van het aantal patiënten met Menière in Nederland, toch te weinig aandacht aan wordt besteed en men voor het grootste deel van de kosten zélf op moet draaien.  Men zou zich moeten realiseren dat de Menière patiënten,die voor behandeling naar het buitenland gaan, door het goede resultaat van de behandeling minder vaak ziek zijn. Dít levert "de maatschappij" weer geld op i.p.v. dat het geld kost. Waarom geen volledige vergoeding bij een behandeling met goed resultaat? Waar blijft ons "één Europa"????
 
Ik kan de KNO artsen aanbevelen eens over de grens te gaan kijken en bijvoorbeeld een Duitse collega uit te nodigen om eens een college of workshop over dit onderwerp te geven. Niemand is "te oud om te leren"!

Bookmark and Share

Ervaringen Angelina uit Rotterdam

Eind maart kreeg ik ineens een hoge piep in mijn oren. Een bezoek aan de huisarts en de KNO-arts in Nederland leverde niets op. En de wachttijd voor een afspraak in een audiologisch centrum bedroeg 6 weken. Na zoeken op internet ben ik bij Edwin terecht gekomen en na wat heen en weer bellen heb ik met zijn begeleiding een Duitse KNO arts bezocht. Ik had toen 10 dagen tinnitus.

Edwin zorgde ervoor dat ik de volgende dag al in Leer te recht kon. Daar werd ik uitgebreid onderzocht en diverse testen werden er gedaan.

Ik bleek inderdaad gehoor verlies te hebben met name op de hogere frequenties.Ik mocht gelijk starten met de infuustherapie en acupunctuur en fysiotherapeut, waarbij ik goede en slechte dagen ondervond (ups and downs). De arts en personeel waren ontzettend vriendelijk.

Ook verbleef ik door Edwin geregeld in een heerlijk appartement met ontzettend lieve mensen.

Aangezien ik nog in mijn revalidatie zat i.v.m. een rug-aandoening mocht ik zelf geen auto rijden, geen probleem als het nodig was werd ik heen en weer gereden.

Ook zei de arts dat ik kaaktherapie moest en kreeg voor 3 mnd Tebonin en vitamine E mee.

Het is nu nog niet weg maar nu er komen dagen bij dat ik alleen een ruis hoor dus er zit een stijgende lijn in.

Ook was dat in de gehoortest te zien toen de infuustherapie klaar was. Hier zie je dat mijn gehoordrempel over de verschillende frequenties 5 tot 10 dB verbeterd is: de lijn in de grafiek ligt hoger dan voor de behandeling.

Over enkele weken moet ik terug voor controle en dan krijg ik opnieuw de testen.

Ik hoop zeker dat het dan een stuk beter gaat.

Dus ik hou de hoop en raad het iedereen aan om het ieder geval te proberen.

De begeleiding van Edwin heb ik als zeer goed en kundig ervaren, en nog want mag hem nog mailen en vragen stellen.

gehoortest Angelina

Met vriendelijke groet,

Angelina uit Rotterdam.

Bookmark and Share

Ervaringen Jan uit Utrecht

Inmiddels ben ik alweer een aantal weken thuis van de behandeling in Duitsland. Op 31 mei werd als deel van een openluchtspel een luide knal ten gehore gebracht. Vrijwel meteen daarna dacht ik: dit is foute boel! Ik had al langer last van tinnitus maar dat was wel draagbaar. Nu was het een stuk luider geworden, werd ’s ochtends vroeger wakker en kon me moeilijker concentreren op mijn werk.

Toen ben ik op internet gaan zoeken en kwam de website van Edwin Bisschop tegen. Heel informatief. Snel gebeld en twee dagen daarna zat ik in Duitsland. Dat was binnen 33 dagen, volgens ingewijden is dat niet snel maar ook niet langzaam, maar het beste is om zo snel mogelijk actie te onder nemen! Door de begeleiding van Edwin loopt het allemaal gesmeerd. Juist door de extra stress die tinnitus met zich mee brengt is het prettig dat er iemand is die je begeleidt.

Opvallend is dat naast de infuustherapie met prednisolon en pentoxifilline, ook acupunctuur en fysiotherapie voorgeschreven. Kortom: er wordt van alles aan gedaan om het therapieresultaat zo optimaal mogelijk te laten zijn. Na zes dagen (de dinsdag daarop) merkte ik dat het resultaat had, de luidheid van de tinnitus (pieptoon van ca. 5 kHz) was verminderd. Maar op donderdagochtend was het weer luider… dat hoort er geloof ik ook bij, vrijdag was de laatste dag en toen bleek ook uit de gehoortest een duidelijke verbetering.

Mede door de inspanningen van Edwin kan ik terugkijken op een succesvolle periode. Met huisvesting dichtbij de praktijk is het grootste deel wandelend te doen. Tot slot nogmaals: er is gewoon geen tijd om het ‘aan te kijken’. Als je oorsuizen er na een week nog steeds is, dan hoef je met ‘niets doen’ over het algemeen niet veel meer te verwachten. Dus snel actie ondernemen!

Jan uit Utrecht

gehoortest Jan

Bookmark and Share

Ervaringen Jessica uit Born

Hallo ik ben Jessica uit Born ik kreeg ongeveer 3 weken geleden ineens  last  van oorsuizen na een week constant een hoge toon te hebben gehad in mijn rechteroor en na twee bezoeken aan de huisarts die me alleen neusspray meegeeft en al zegt tja tinnitus heb je het al opgezocht  niet veel aan te doen. en een verwijzing na de kno arts hier waar ik twee weken op moet wachten . Dacht ik zo kan ik niet leven en zeker geen twee weken wachten !

 
Had mijn zus op internet de site van Edwin  gevonden. ik heb de ervaringen van andere gelezen en met mijn zus overlegt en besloten om te gaan naar Leer . Zondagavond gemaild naar Edwin en Dinsdag morgen om 10 uur had ik al een afspraak  Bij de Kno arts daar. Het eerst wat me op viel is hoe fijn je er behandeld word niet wie hier altijd een beetje minacht koud en kil tikkelen achter een computer vragen wat er is. Nee ik werd echt serieus genomen en helemaal onderzocht ! De arts was heel vriendelijk en name de tijd voor me terwijl er nog genoeg patiënten zaten in de wachtkamer. Na alle onderzoeken vertelde de arts dat ik mocht beginnen met de infusen ook kreeg ik acupunctuur om de dag en kreeg ik fysio omdat hij dacht dat ik mijn nek ook een blokkade had. Meteen daarna kreeg ik mijn eerste infuus !
 
Edwin was heel behulpzaam hij heeft alles voor me vertaald  en is de hele dag erbij gebleven en is zelf nog voor mij na de apotheek geweest toen ik aan het infuus lag. Daarna heeft ie voor mij en mijn vader die bij me was omdat die beter Duits kan als mij  ook nog geregeld dat we in een hele mooie appartement konden logeren voor een vriendelijke prijs voor 10 dagen . Terwijl Pasen er ook nog aan kwam  en het dus druk was daar ! ook in de kliniek  heb ik gewoon iedere dag de infusen gekregen terwijl het Pasen was moet je hier eens proberen! dag erna kon ik al naar de fysio hier hebben ze me ook heel goed geholpen ik had kennelijk in blokkade in mijn wervels en rechtervoet dit hebben ze dan ook voor mij opgelost en geprobeerd mijn rechterkant weer los te maken hier door werd mijn oorsuizen ook al een stuk minder dus speelde wel een rol.
 
Na het 3 de infuus was het al een stuk minder na het einde toe werd het weer wat meer en nu gaat het op en neer maar ik kan wel weer af en toe tv kijken, computeren  en focussen op dingen  eerst niet zo hevig was het . Ben dus heel blij dat ik het gedaan heb hoe dan ook ! en zeker heel dankbaar voor de goede hulp van Edwin. ik ben nu op zoek naar een goede fysio hier over de grens  en ga daar verder met mijn fysio en acupunctuur. ik heb ook nog mijn gehoortest hierbij hier zie je dat er al verbetering is in mijn slakkenhuis want waar ik eerst een lage daling had rechts had ik na 10 dagen zelfs een verhoging!
 
Bookmark and Share

Ervaringen Erik uit Schiedam

Ik werd 2 weken geleden getroffen door een plotselinge aanhoudende fluittoon in m.n. rechteroor. Denk zelf een combinatie van een toch al zwakke plek (m.n. rechteroor is minder goed, ook als gevolg van spelen in een band) en een griepje/virusinfectie dat via mijn keel en neus naar de oren wandelde. Dat is niet geheel duidelijk, maar het probleem was des te duidelijker. De huisarts volstond met uitspuiten van de oren maar dat hielp niets. Ben dus gaan googelen en kwam op deze site terecht, zeer veel dank alvast aan Edwin voor alle duidelijke info, dat heb je echt nodig in zo'n situatie!
Het mooie in Duitsland is dat je gelijk bij zo'n kliniek terecht kan, en dat je uitstekend te woord wordt gestaan. De prijzen liggen bovendien bijzonder laag!
Er werd een gehoortest afgenomen en na gesprek werd besloten tot infuustherapie. Ik heb 3 dagen 250 mg en 3 dagen 100 mg solu-decortin gekregen en daarbij steeds 6% volulyte.
De 2 grafiekjes laten zien dat tijdens de behandeling verbetering optrad, de klachten zijn nu ook minder (maar nog niet weg). Ben heel blij dat ik deze stap heb gezet, veel dank nogmaals aan Edwin waarmee ik ook nog kon bellen. En ga nu kijken wat verder nog kan om de klachten verder te verminderen. Sterkte allemaal met deze hele vervelende klacht!

gehoortest Jessica gehoortest Jessica

Bookmark and Share

Ervaringen Sven uit Amsterdam

Sinds jongs af aan heb ik al last van mijn oren. Echter sinds twee jaar heb ik last van hevige oorsuizen in beide oren. Hiervoor eerst naar verschillende nederlandse KNO artsen geweest, maar zij kwamen met het bekende verhaal en konden niks voor me doen. Een jaar geleden kreeg ik een verergering van mijn oorsuizen en kwam ik op de site van Edwin. Via hem een afspraak gemaakt in duitsland en ik kon al binnen twee dagen terecht (itt de drie weken in nederland).

Zeer goede begeleiding gehad van Edwin. Het is natuurlijk best wel een stap om helemaal naar duitsland te gaan met je klachten, maar edwin weet de procedures, spreekt vloeiend duits en kan je begeleiden van begin tot het eind. Wat me aantrekt van de duitse KNO arts is dat hij niet 1 dimensionaal kijkt, maar vanuit verschillende disciplines. Bij mij lag het bijvoorbeeld ook aan een allergie. Ik heb uiteindelijk een pillenkuur meegekregen en ben begonnen met acupunctuur en fysio. Een aantal weken daarna waren mijn oorsuizen verminderd en is mijn gehoor vooruitgegaan (zie de bijgevoegde gehoortest). Hierna ben ik nog een aantal keer naar tevredenheid teruggekomen naar de duitse KNO. Al met al zou ik iedereen adviseren met oorsuizen om eens een bezoek aan duitsland te brengen via Edwin van oorsuizen.net.

gehoortest Sven

Bookmark and Share

 

 

Welcome

Members (412)